סוללות לניידים צריכות להיות איכותיות ואמינות על מנת לאפשר נוחות וזמן עבודה מקסימלי. סוללות לניידים בנויות ממספר תאים, ככל שכמות התאים גדולה כך זמן העבודה של הסוללה גדול יותר .
המחשב מופעל ע"י מתח שיוצרים כל התאים יחד. התאים מאוכסנים בתוך תבנית פלסטית שמותאמת לחיבור למחשב, החלק שמקשר בין המחשב לסוללה נקרא “המוח”. המוח הינו מובנה בסוללה ותפקידו לשקף לנו את מצב הסוללה התרוקנותה, החלשותה והטענתה.
סוללות ליתיום הן סוללות לניידים הפופלריות והאיכותיות ביותר כיום, סוללת ליתיום יון הינה הנפוצה ביותר וקיימת בכ- 95% מהמחשבים הניידים.
סוללות ליתיום הן מהבודדות שאינן מכילות כספית – שאיננה מתכת מסוכנת והן ניתנות למיחזור.
סוללוה ליתיום מספקת מתח של 3.6V פי שלוש ממתח של סוללות ניקל קדמיום או ניקל מתכת הידריד והמתכת שלהן הנה הקלה ביותר. ניתן לחבר סוללת ליתיום יון ישר למחשב ללא צורך בטעינה קודמת מאחר ואין לה אפקט זיכרון.
לסוללות למחשבים ניידים ליתיום יש תאריך ייצור ותפוגה, וניתן לראות זאת לפי המדבקה הקיימת עליהן. ישנה דרך לבדוק את תקינות וותק הסוללה אם הסוללה הגיעה טעונה בין 20 ל – 60 אחוז הסוללה חדשה. אך במידה והגיעה פרוקה (מחברים אותה לחשמל ורואים שאינה עובדת), הדבר מעיד שהסוללה ישנה אומנם, אך הדבר אינו מעיד שהסוללה אינה תקינה מאחר והליתיום הנו חומר חזק שאינו מתכלה מהר.
הסוללה נבדקה בזמן הייצור שלה במצב איכסון, סוללה שפורקת את עצמה במצב של חוסר לעבודה ל-אפס אחוז אינה סוללה תקינה, אולם סוללה לנייד שאינה במצב של עבודה יכולה להחלש ככל שהזמן עובר והדבר לא יצביע על אי תקינותה.